TECH Line är ett företag som tillhandahåller robotgräsklippare. Du har säkert sett en TECH Line robotgräsklippare någon gång, de påminner om en blandning mellan en gräsklippare och en robotdammsugare. Dessa sladdlösa elektriska robotar kan jobba såväl nattetid som dagtid, men kan de verkligen klippa gräset på ett tillfredsställande sätt?

Om du inte betraktar gräsklippandet som en konstform kan du överlåta jobbet till en robot. TECH Line robotgräsklippare tillverkas i Italien men är framtagna för den skandinaviska marknaden. Till skillnad från den robotdammsugare du kanske låter jaga dammråttor inomhus, ser robotgräsklipparen till att din gräsmatta är lagom kort. Detta åstadkoms med hjälp av roterande knivblad. Till skillnad från en robotdammsugare är en TECH Line robotgräsklippare tillräckligt tyst för att tillåtas jobba på kvällstid. En robotgräsklippare låter nämligen inte mycket mer än en vanlig luftkonditionering.

TECH Line robotgräsklippare för alla gräsmattor

Tech Line 3 robotgräsklippareEftersom du kan programmera din robotgräsklippare att klippa på enligt ett schema, kan du ställa ut roboten och lämna den att arbeta ostört. Faktum är att en TECH Line robotgräsklippare är som mest effektiv då den används några gånger i veckan och tillåts klippa lite mindre gräs åt gången.

En robotgräsklippare kräver lite jobb innan den kan börja arbeta. Innan du för första gången använder den behöver du till exempel lägga ner kabel i marken runt din gräsmatta, vilken utgör ett osynligt staket. Därefter kan maskinen i stort sett köra på autopilot. Den laddas när den inte arbetar och ger sig därefter ut på gräset för att klippa. Om den stöter ihop med någonting, till exempel en trehjuling eller en vattenslang, vänder den om och kör i en annan riktning. Detta är en säkerhetsfunktion, liksom att dess roterande knivblad stannar när du lyfter upp roboten. När batterinivån blir låg åker den “hem” och laddar.

TECH Line tillhandahåller robotgräsklippare i flera olika prisklasser. Robotarna är indelade i olika serier: från TECH 3-serien, som är framtagen för lite mindre gräsmattor, till TECH 40-serien, som innehåller robotgräsklippare som kan användas på flygfält, fotbollsplaner och i parker. Robotgräsklipparna i den sistnämnda serien kan klippa gräsytor på upp till 30 000 kvadratmeter med ett riktigt bra resultat. Tech Line 3 modellen är anpassad för gräsmattor upp till 2000 m2 och kommer garanterat göra livet lättare.

Robotgräsklippare: hur fungerar de?