Att gästblogga betyder att du får möjligheten att skriva ett blogginlägg på någon annans blogg. Därmed behöver man först läsa några tidigare inlägg för att se vilken stil som passar på bloggen. Det behöver självklart inte vara exakt lika men är det många inlägg om mode bör man självklart hålla sig till detta ämne. Är alla andra inlägg långa instruktioner går det inte att skriva en kort fundering om livet. Att jobba med gästbloggning kan ge fler besökare till den egna bloggen genom två vägar.

Du Gästbloggar:

När du gästbloggar får du besökare till ditt inlägg som vanligtvis inte läser din ordinarie blogg. De kommer även att se länken till din blogg längst ner i inlägget (generellt lägger man namn och egen bloggadress där) och eventuellt går de via den för att läsa mer av dig. Detta förutsatt att du skriver ett intressant inlägg. Utöver det finns även möjligheten att länka till något av sina egna blogginlägg i detta gästbloggsinlägg. Men var då noga med att skapa relevans i det som du skriver och låt länken tillföra något till inlägget. Det handlar inte om att marknadsföra sig själv. Det handlar bara om att ge läsaren en möjlighet att lära känna dig. Det brukar räcka.

Du tillåter Gästbloggning:

Tänk dig att du skriver om fotboll och får Zlatan att gästblogga på din blogg. Självklart skulle det generera mängder av läsare. De flesta skulle enbart läsa Zlatans inlägg men många skulle även surfa vidare in på bloggen och läsa dina inlägg. Därmed skapar intressanta blogginläggspersoner en dragningskraft till bloggen.

 
Nu behöver det inte vara så kända som Zlatan men det handlar om att låta människor gästblogga som har ett visst intressevärde. Bloggar du främst för kompisar kan en kompis skriva. Bloggar du inom ett affärsområde så låt någon i chefsposition få vädra sina åsikter och tankar.

Få fler besökare genom att gästblogga