Alla mobiloperatörer erbjuder fria samtal, fria sms och en viss mängd surf. Men det är ändå mycket stor skillnad mellan dem. Alla har surf men…

 • …hos alla får du inte spara surfen
  Att spara surf innebär att den surf som inte används en månad sparas i en pott som sedan kan användas under kommande månader. En person som har 5 GB abonnemang och bara surfar 4GB har därmed 6 GB att surfa för nästa månad osv. Allt som sparas läggs på hög. Detta är speciellt bra för personer som surfar oregelbundet mycket. Kanske surfar de betydligt mindre på vintern och ökar rejält under sommarlovet.
 • …hos alla kan inte 2G användas
  Idag används främst 3 G och 4 G – men det gamla 2G nätet finns fortfarande kvar. På de absolut enklaste mobilerna krävs 2G för att de ska kunna användas. Men dessa har däremot ingen surfmöjlighet.
 • …hos alla är det inte billigt
  Alla mobiloperatörer erbjuder ett par olika abonnemang – med olika många GB – till olika priser. Det är riktigt stor skillnad i prisnivåerna så det lönar sig att jämföra. Men det är viktigt att komma ihåg att inte bara priset ska jämföras. Även kundservice, olika abonnemang, om surfen sparas och täckning är exempelvis saker att jämföra.
 • … hos alla kan inte fakturan betalas på samma sätt
  En del operatörer erbjuder enbart autogiro som betalningsmetod, andra har även kortbetalning eller faktura. Spelar det någon roll ? För vissa är det viktigt och därmed en punkt att titta lite extra på.
 • …hos alla kan inte mobilen köpas
  Alla mobiloperatörer erbjuder abonnemang – men alla erbjuder inte telefoner. I vissa fall kan abonnemanget bli billigare om en telefon på avbetalning även tecknas.

Alla mobiloperatörer erbjuder rabatt i början – men inte alla

Är målet att få så billigt abonnemang som möjligt? Utnyttja operatörernas välkomsterbjudanden – och var otrogen mot dem. Att byta operatör är idag mycket enkelt så länge som det inte är ett abonnemang med bindningstid. Teckna ett nytt abonnemang, få nytt SIM-kort och sätt i det i mobilen. Inom en dag kan du ringa med den nya operatören.

Hur mycket billigare blir det? Många erbjuder halva priset under en eller ett par månader. Men vissa erbjuder 30 % av priset under denna period. Men denna rabatt hittas inte hos alla mobiloperatörer.

Alla mobiloperatörer erbjuder surf