Många värjer sig inför tanken att åldras, andra ser fram emot den tiden med längtansfyllda hjärtan. Några har pengar i tryggt förvar, andra förlitar sig på Advisor fondförvaltning med flera. Vilken grupp hör du till? Svaret kan bero ganska mycket på hur ditt pensionssparande ser ut just nu – har du lyckats få koll på situationen kanske du känner dig säker i vetskapen om att pengabekymmer åtminstone inte kommer att vara del av ditt liv som pensionär. Hör du till den andra gruppen människor – så var lugn bara, du behöver inte bli gråhårig för fel orsaker. Det finns hjälp att få.

Pengar som förökar sig

Advisor fondförvaltning är ett av de främsta inom PPM. Under flera år har deras strategi inneburit bättre avkastning än övriga. Deras gynnsamma och  flexibla strategi hjälpt massor med människor att få sin pension att växa och leverera avkastning. PPM-pensionen utgör ju bara 13,5% av den allmänna pensionen. Detta begränsar riskerna och ökar tillväxtpotentialen. Advisors grundidé är att du ska dra nytta av denna möjlighet och maximera din framtida pension genom att placera pengarna inom en högre risknivå. Du arbetar ihop dina pensionspengar – och låter Advisor fondförvaltning ta hand om dem så att slutsumman blir så stor som möjligt och du kan njuta av dina guldår på rätt sätt.

Planera din framtid

Det är inte bara ungdomar som bör tänka efter vad de ska göra med sitt liv. Du som närmar dig pensionen gör även bra i att tänka efter vad du vill sysselsätta dig med när du väl får tid till övers – mer än du någonsin haft förut – och faktiskt har råd med det du vill göra.  Några idéer kan vara:

  • Res utomlands – inte bara en weekend, utan på ett verkligt äventyr. Du kan kanske till och med flytta någonstans där solen skiner alla dagar om året.
  • Börja läsa på en kurs, något som du alltid velat lära dig. Kanske ett nytt språk?
  • Skriv din biografi.
  • Kontakta dina gamla vänner och ordna en rolig husvagnsresa genom Sverige.
  • Ta upp en hobby – fotografering, rosenträdgård, skogsvandring – det finns mycket att välja på!

    Spara dig själv en massa bekymmer genom att planera din ekonomiska framtid idag – det är inte roligt att som gammal och gaggig sitta och räkna slantar. Gör du det kommer pensioneringen kanske att vara starten på en av de bästa perioderna av ditt liv!

PPM strategi för bra avkastning