Så kan du säkra din lägenhet med ett larm

Inbrott är en typ av brott som växer i antal över hela landet. Att ha kännedom om hur man på ett effektivt sätt kan säkra sin lägenhet är en stor del av att känna sig trygg i sin bostad, men även när man inte är hemma. Så hur kan du hålla inbrottstjuven borta? Här får du några handfasta tips!

Installera ett lägenhetslarm

När du ska skydda din lägenhet bör ett lägenhetslarm vara det första du kommer att tänka på. Det är en investering som även kan göra din hemförsäkring lite billigare. Du bör dock komplettera ditt larmsystem med olika sensorer som du kan fästa på dörrar och fönster.

Ett lägenhetslarm som använder sig av infraröd teknik kan hjälpa dig att upptäcka rörelse innan tjuven faktiskt tar sig in i bostaden. Denna typ av rörelse kan utlösa olika slags funktioner, såsom sirener som ljuder till extremt kraftfull belysning eller att du får en notifikation i mobilen. Vissa lägenhetslarm kan även styras via en app i din smartphone.

Skaffa en vakthund (eller låtsas att du har en)

En inbrottstjuvs största rädsla är att bli upptäckt. Detta gör att du kan använda dig av diverse avskräckande metoder för att hålla tjuven borta. Vakthundar är ett lysande exempel på någonting som skrämmer inbrottstjuvar. Förutom risken att bli biten, är vakthundar även kända för att kunna skälla högt. Höga skall gör naturligtvis att du, din familj och/eller era grannar reagerar på att någon försöker ta sig in i lägenheten.

Du behöver dock inte äga en livs levande vakthund för att skydda din lägenhet. Det skadar inte att sätta upp en skylt på dörren som lyder “Varning för hunden”, då detta kan få en potentiell inbrottstjuv att tänka om.

Förstärk ytterdörren

De allra flesta inbrottstjuvar tar sig in i lägenheten genom ytterdörren. Du bör därför, om möjligt, förstärka denna för att förhindra att så sker. Prata med din hyresvärd eller bostadsrättsförening om saken, och försök även att intala dina grannar att ni behöver säkerhetsdörrar för att hålla inbrottstjuvarna borta. En säkerhetsdörr kan dessutom göra ett en mindre mängd ljud sipprar in och ut genom entrédörren.

Så kan du säkra din lägenhet med ett larm