Mallas Stenstugu

Vad är viktigast när du väljer semesterboende på Gotland? Att det ska vara lågt pris, läge eller att det ska vara miljömärkt? Är det miljön som sätts högst så bör Mallas Stenstugu väljas.

Detta Bed & Breakfast ligger cirka 10 km från Visby och bjuder besökarna på fin utsikt och härliga naturområden att vandra i. Man bor nära miljön och stödjer även ett företag som sätter miljön först.

Ekologisk Frukost

Detta är ett av de få hotell/vandrarhem i Sverige som KRAV-certifierad frukostbuffé. Därmed gör hotellfrukosten inte bara gott som en bra start på dagen utan även valet av produkter gör även att det är en bra start på en bättre miljö.

KRAV-äpplen

Mallas Stenstugu är den enda äppelodlaren på Gotland som har märkningen KRAV (Detta enligt KRAV.se). Däremot säljs all produktion vidare så någon försäljning sker inte på gården. Detta varken i gårdsbutik eller i självplock.

Priser och Rum:

Boendet är uppdelat i två byggnader, Gamla skolan samt huvudbyggnaden. De som bor i Gamla skolan har ett eget kökspentry och badrum. Ett dubbelrum kostar 1225kr per natt. Vid tre bäddar kostar det 1525kr och fyra bäddar 1825kr. Man betalar alltid fullt pris även om inte alla bäddar används i rummet. Vill man ha extrasäng kostar detta från 200kr extra.

Gamla skolan har sammanlagt sex rum vilka alla har separata ingångar.

Bor man istället i huvudbyggnaden får man dela badrum med andra gäster på boendet. Ett dubbelrum med tillgång till pentry kostar då 850kr per natt.

Åka hit

Även om Stenstugu låter originellt så är det inte en rekommendation att söka efter detta ord på Gotland om man vill hitta rätt. Det finns nämligen en mängd stenstugu på ön.

Den som kommer med bil från färjelägret kör ut på väg nummer 147 och svänger mot Dalhem precis utanför Visby. Efter 8 km kommer Endre Kyrka – sväng höger precis innan denna kyrka. Här finns även skyltar som visar vägen mot ”Stenstugu B&B”.

Välkommen till Gotland – Välj det ekologiska boendet nästa gång du är på besök.
Foto tillhörande Mallas Stenstugu

Mallas Stenstugu – Det ekologiska alternativet